Skip to main content

Hva er Refleksologi?

Refleksologi er en stimulering av nervepunkter på kroppen. Disse punktene er fordelt over hele kroppen på de forskjellige kroppsdeler sånn som  hender, føtter, armer, ben, hode, ører osv. Ved å kombinere disse punktene under en behandling er det mulig å oppnå forbedring av ulike helseplager.

Akkurat som man gjennomfører en soneterapi med manuell trykkmassasje på fotsålen så gjennomfører man i refleksologien «soneterapi» på hele kroppen. Kroppens flater og arealer gjenspeiler organer, kjertler og muskel -og skjelettsystemet mm. Disse såkalte mikrosystemer finnes overalt hvor det er en kroppsdel og har en spesiell betydning alt ettersom hvilken kroppsdel man velger å behandle. Hvis man f.eks. arbeider refleksologisk på leggpunkter, så vil lymfsirkulasjonen og bevegelse av glatt muskulatur i organer, ledd eller kjertler øke. Arbeider man med punkter i fotsystemet vil blodsirkulasjon og tverrstripet muskulatur bli påvirket i positiv retning.

Behandling og virkning
Refleksologen behandler med sine hender, men bruker også sonepinner og eventuelt små magnetkuler innenfor ørerefleksologien. Refleksologisk behandling har en positiv og velgjørende effekt på alle kroppens organer og på personens generelle helse. Blodsirkulasjonen, stoffskiftet, immunforsvaret, hormon- og nervesystemet blir styrket og kroppens selvhelbredende krefter blir satt igang. Denne metoden blir mer og mer brukt i komplementær behandling og kan  godt forenes med vanlig skolemedisinsk behandling. Smertelindring, avslappende effekt, søvnforbedring, reduksjon av psykiske ubalanser og spenningstilstand og et høyere energinivå er bare noen eksempler av behandlingsresultater. Refleksologi er også et bra verktøy som en forebyggende behandlingsform. Ved et allerede oppstått helseproblem vil man  tilstrebe å finne årsaken og behandle målbevisst, for å løse eventuelle blokkeringer i kroppen.

Virkningen av metoden innbefatter hele mennesket, også på det emosjonelle nivået. Den refleksologiske behandlingen kan doseres individuelle og kartlegge klientens helsemessige tilstand.

Behandlingen egner seg for alle aldre – fra babyer til seniorer. Også gravide vil ha god nytte av denne terapien-både for å lette plager i graviditeten og for å forberede til en raskere og lettere fødsel.

Refleksologen gjør seg også bruk av bindevevsmassasje. Dermed kan blokkeringer i blod- og lymfsirkulasjonen løses, stress og muskelspenninger reduseres og giftstoffer elimineres. Ved denne metoden er det også mulig å balansere det autonome, ubevisste nervesystem.

[youtube video=»l_64td-PmLA» width=»100%» height=»380px»]

Cand. med. Kathrin Espegard

Baklivegen 10,
3570 Ål

T: +47 411 70 997
E: post@hallingdalrefleksologi.no